Teaser Downloads

LUKOIL boilerplate

LUKOIL zag het levenslicht in november 1991 in de vorm van een staatsoliebedrijf in de voormalige Sovjetunie. LUKOIL is de afkorting van LangepasUraiKogalymneft, de samensmelting van de drie olie- en gasbedrijven uit West-Siberië: Langepasneftegaz uit Langepas, Oerajneftegaz uit Uraj (Oekraïne) en Kogalymneftegaz uit Kogalym. In 1992 werd LUKOIL geprivatiseerd en werden de eerste aandelen uitgegeven op de financiële markten.

In 2000 begon LUKOIL aan zijn wereldwijde expansie met de overname van het Amerikaanse oliebedrijf Getty Oil. Vanaf 2003 openden de eerste tankstations van LUKOIL hun deuren in de Verenigde Staten en de stations Getty Oil werden omgedoopt tot LUKOIL. Begin 2004 verwierf LUKOIL 779 Mobil-tankstations van ConocoPhillips in New Jersey en in Pennsylvanie (USA).

LUKOIL is uitgegroeid tot een van de grootste verticaal geïntegreerde olie- en gasbedrijven ter wereld. Alle activiteiten die verband houden met gas en olie worden er in één enkele groep en onder één enkele directie verzameld. De voornaamste activiteiten bestrijken de ontginning, de productie, de raffinage, de logistiek en ook de commercialisering van de olieproducten. De maatschappij bezit 1,3% van de wereldwijde oliereserves en 2,3% van de wereldwijde olieproductie.

Onder het motto “De beste prijs voor kwaliteit en service” biedt het merk een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding die zijn gelijke niet kent. Surf voor meer info of de huidige brandstofprijzen naar www.lukoil.be.

Download het LUKOIL logo

.eps bestand
.jpg bestand
.tif bestand

Indien u meer informatie of foto’s in hoge resolutie wenst:

Els Ruysen (LUKOIL) – 02/254.15.11 - [email protected]